S:t Sigfrids folkhögskola söker lärare i svenska och engelska 75 – 100%

S:t Sigfrids folkhögskola ligger på Kronobergsområdet i Växjö. Vi har som mål att skapa en varm och välkomnande miljö där alla kan växa både i kunskap och som människor. Folkbildning handlar om alla människors livslånga rätt att fritt söka efter kunskap. Att lära tillsammans, av och med varandra.

Vi söker en lärare i svenska och engelska till allmän kurs, som riktar sig till den som behöver läsa in grundläggande behörighet för högskole- och universitetsstudier.

Förutom allmän kurs har vi musikutbildningar, konstutbildning, seniorkurer, återbrukskurs och kyrkliga kurser. Vi är en rörelsefolkhögskola, grundad av Växjö stift 1942. Våra kurser och utbildningar vänder sig till alla, oavsett tro eller livsåskådning. Hos oss studerar runt 200 deltagare i olika åldrar, varav ett drygt 70-tal bor på skolans internat. Arbetslaget på allmän kurs omfattar tio lärare.

Tjänsten som lärare i svenska och engelska innebär undervisning och handledarskap inom allmän kurs i huvudsak på gymnasienivå. Mötet med deltagarna är centralt inom folkhögskolan och vi arbetar delvis ämnesintegrerat. Allmän kurs består av fyra olika kurser – Allmän svenska grund, Människan och Naturen, Människan i samhället och Människan i världen. De flesta deltagarna är mellan 20 och 25 år.

Vi söker dig som är legitimerad lärare på gymnasienivå i svenska och engelska eller motsvarande Folkhögskolelärarutbildning. Erfarenhet av att undervisa i svenska som andraspråk är meriterande. Vi tror att du är en ambitiös, nyfiken och samarbetsorienterad person som inspireras av att vara i en idédriven och mångkulturell miljö. Du har förmågan att skapa förtroende hos de studerande och medarbetarna.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Låter det intressant?

Ansök genom att maila ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker tjänsten till rekrytering@sigfrid.se

Frågor om tjänsten?

Maila namn och mobilnummer till rekrytering@sigfrid.se så ringer vi upp för samtal om tjänsten.

Facklig kontaktperson

Förbundet folkhögskolelärarna, Viktor Almqvist viktor.almqvist@sigfrid.se.

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet

Meriterande: Folkhögskolelärare eller gymnasielärare.

Utbildning

Krav: Behörig lärare i svenska och engelska på gymnasienivå eller motsvarande Folkhögskolelärarutbildning.

Om tjänsten

Omfattning 75 – 100%.

Tjänsten är tillsvidare med start 11 januari 2020 eller efter överenskommelse. Arbetsplatsen tillämpar provanställning, 6 månader.

Avtalsenlig lön. Intervjuer sker löpande och sista ansökningsdag är den 6 december 2020.