Kronobergskören 2024 – 2025

Välkomna till en kör där glädjen står i fokus. Du är varmt välkommen oavsett om du har en körvana eller om du är nybörjare men vill känna gemenskap via körsång.

Vi kommer jobba med rösten, sångtekniken och sjungandet. Ibland kommer det några gäster för att förgylla vår stund tillsammans och vi får njuta.

Under året gör vi offentliga konserter i skolans konsertsal.

Sång är fantastiskt!

Varmt välkomna önskar

Anders Mårtensson

Kursupplägg hösten 2024

Sångundervisningen sker fredagar 9.30 – 13.30, 6 september – 13 december 2024. Utöver detta genomför ett antal konserter.

Omfattning:  Ingen undervisning under höstlovet v.44.

Förmiddagskaffe 9.00 – 9.30

Lunch 11.50-12.30

Om kursledaren blir sjuk vid något tillfälle erbjuds kompensation vid annat tillfälle.

Kursstart: 6 september 2024

Undervisningen sker i kapellet.

Ansökan hösten 2024

Ansök via Schoolsoft, se länken nedan. Sök senast 7 juni 2024. Efter det går det att söka om det finns lediga platser eller ställa sig på reservplats.

Om det finns fler sökande än platser sker utvalet enlig följande:

  1. Den som tidigare inte gått kursen.
  2. Urval genom lottning.

Kostnader för kursen höstterminen 2024

Undervisningen är kostnadsfri. Det du betalar för är:

Lunch och kaffe i samband med undervisningen 2 100 kr.

En materialavgift för vissa gemensamma kostnader på 400 kr och en kostnad för eventuell studieresa som vi planerar genomföra tillkommer också.

Kostnaden för kursen och måltiderna faktureras i sin helhet efter kursstart.

Lärare

 

Anders Mårtensson

Sånglärare och frilanssångare. Bosatt i Väckelsång (ute på landet i en gammal släktgård) tillsammans med sambo och hund.
Utbildad på Kgl Musikhögskolan i Sthlm samt Operastudion på Gbg-Operan. Läst metodik och pedagogik vid Malmö Musikhögskola.
Medverkat i Melodifestivalen. samt spelat in soloskivor och körat till olika artister såsom Carola, Sonja Aldén, Charlotte Perelli m.fl.
Undervisar i sång på S:t Sigfrids Folkhögskola samt Kulturskolan i Växjö. Driver även Studio MårtenSång där jag undervisar privat.
Utbildning Kammarmusikerutbildningen- klassisk sång vid Kungliga musikhögskolan. Operastudion vid Göteborgsoperan samt sångpedagogik vid Musikhögskolan i Malmö.  Lite om Anders har de senaste 10 åren undervisat vid Musikergymnasiet Rytmus i Stockholm samt Stockholm Musikalartistutbildning/SMU (Base23). Som sångare jobbar Anders i båda världarna av sång (klassiska och i popvärlden) via Melodifestivalen (2006 med gruppen Elysion) körat till svenska artister såsom Carola, Sonja Aldén m.fl.  Anders har släppt soloplattor i eget namn och håller på med låtar till nytt album i skrivande stund samt medlem i gruppen MaJoy som släppt ett antal plattor. Sjunger konserter i alla möjliga och omöjliga former, romanskonserter, konserter med orkester, kyrkomusik. Anders älskar sång och hans ledord är: Tekniken in i praktiken.