Kronobergskören startar igen under hösten 2021. Mer information och ansökan i slutet av augusti.

 

 

Kronobergskören

Välkomna till en kör där glädjen står i fokus. Du är varmt välkommen om Du har en körvana eller om Du är nybörjare men vill känna gemenskap via körsång.

Vi kommer jobba med rösten, sångtekniken och sjungandet. Ibland kommer det några gäster för att förgylla vår stund tillsammans och vi får njuta.

Sång är fantastiskt!

Varmt välkomna önskar

Anders Mårtensson

Kursupplägg

Vi läser en dag i veckan under hösten 2021 och våren 2022, en dag i veckan 8.30-13.30. Det finns möjlighet för övningstid därefter.

Kursen startar under hösten 2021.

Detaljerat kursprogram kommer inför kursstart.

Lärare

 

Anders Mårtensson

Sånglärare och frilanssångare. Bosatt i Väckelsång (ute på landet i en gammal släktgård) tillsammans med sambo och hund.
Utbildad på Kgl Musikhögskolan i Sthlm samt Operastudion på Gbg-Operan. Läst metodik och pedagogik vid Malmö Musikhögskola.
Medverkat i Melodifestivalen. samt spelat in soloskivor och körat till olika artister såsom Carola, Sonja Aldén, Charlotte Perelli m.fl.
Undervisar i sång på S:t Sigfrids Folkhögskola samt Kulturskolan i Växjö. Driver även Studio MårtenSång där jag undervisar privat.
Utbildning Kammarmusikerutbildningen- klassisk sång vid Kungliga musikhögskolan. Operastudion vid Göteborgsoperan samt sångpedagogik vid Musikhögskolan i Malmö.  Lite om Anders har de senaste 10 åren undervisat vid Musikergymnasiet Rytmus i Stockholm samt Stockholm Musikalartistutbildning/SMU (Base23). Som sångare jobbar Anders i båda världarna av sång (klassiska och i popvärlden) via Melodifestivalen (2006 med gruppen Elysion) körat till svenska artister såsom Carola, Sonja Aldén m.fl.  Anders har släppt soloplattor i eget namn och håller på med låtar till nytt album i skrivande stund samt medlem i gruppen MaJoy som släppt ett antal plattor. Sjunger konserter i alla möjliga och omöjliga former, romanskonserter, konserter med orkester, kyrkomusik. Anders älskar sång och hans ledord är: Tekniken in i praktiken.

Ansökan

OBS – för att vi ska kunna planera kursen vill vi att ni som är intresserade ansöker så snart som möjligt.

Vi har löpande antagning fram till den 12 augusti 2019.

Finns det fler sökanden än antalet platser görs urvalet genom lottning.

Ansökan publiceras i slutet av augusti.

Kostnader för kursen

Undervisningen är kostnadsfri, det du betalar för är:

Lunch och kaffe under skoldagarna 2080 kr (per termin).

Därför har vi obligatoriska måltider

En serviceavgift på 250 kr och kostnad för eventuella kursmaterial och resor tillkommer.

Du betalar en avgift på 300 kr inför kursstart för att bekräfta din plats när Du blivit antagen. Avgiften är en förskottsbetalning för kosten (återbetalas ej vid återbud).