Kronobergskören

Välkomna till en kör där glädjen står i fokus. Du är varmt välkommen om Du har en körvana eller om Du är nybörjare men vill känna gemenskap via körsång.

Vi kommer jobba med rösten, sångtekniken och sjungandet. Ibland kommer det några gäster för att förgylla vår stund tillsammans och vi får njuta.

Sång är fantastiskt!

Varmt välkomna önskar

Anders Mårtensson

Kursupplägg våren 2024

Sångundervisningen sker fredagar 10.00 – 13.30, 19 januari – maj 2024

Omfattning: 14 tillfällen. Ingen undervisning 23/2 (sportlov), 29/3 (påsklov), 10/5 (klämdag).

Förmiddagskaffe 9.30 – 10.00

Lunch 11.50-12.30

*om kursledaren blir sjuk vid något tillfälle erbjuds kompensation vid annat tillfälle.

Kursstart: 19 januari 2024

Undervisningen sker i kapellet.

Sista ansökningsdag är 31 maj 2022. Därefter går det bra att söka till eventuella lediga platser.

Om det finns fler sökande än platser görs antagningen i följande ordning.

  1. Nya deltagare som inte gått en seniorkurs hos oss under 2021 – 22.
  2. Deltagare på Seniorkurser hos oss under 2021 – 22.  Skulle det finnas fler sökande än platser sker lottning.

Ansökan våren 2024

Ni som redan går kurser behåller sin plats och behöver inte söka igen. Ny deltagare tas in i mån om plats. Kontakta kursledaren Anders Mårtensson om du är intresserad av att delta.

Kostnader för kursen vårterminen 2024

Kursavgiften är 2 300 kr (inkl moms) för undervisningen vårterminen 2024, för 14 tillfällen.

Lunch och kaffe i samband med undervisningen 1700 kr (inkl moms) för 14 tillfällen.

En materialavgift för vissa gemensamma kostnader på 400 kr (inkl moms) och en kostnad för eventuell studieresa som vi planerar genomföra tillkommer också.

Kostnaden för kursen och måltiderna faktureras i sin helhet i efter sportlovet.

Lärare

 

Anders Mårtensson

Sånglärare och frilanssångare. Bosatt i Väckelsång (ute på landet i en gammal släktgård) tillsammans med sambo och hund.
Utbildad på Kgl Musikhögskolan i Sthlm samt Operastudion på Gbg-Operan. Läst metodik och pedagogik vid Malmö Musikhögskola.
Medverkat i Melodifestivalen. samt spelat in soloskivor och körat till olika artister såsom Carola, Sonja Aldén, Charlotte Perelli m.fl.
Undervisar i sång på S:t Sigfrids Folkhögskola samt Kulturskolan i Växjö. Driver även Studio MårtenSång där jag undervisar privat.
Utbildning Kammarmusikerutbildningen- klassisk sång vid Kungliga musikhögskolan. Operastudion vid Göteborgsoperan samt sångpedagogik vid Musikhögskolan i Malmö.  Lite om Anders har de senaste 10 åren undervisat vid Musikergymnasiet Rytmus i Stockholm samt Stockholm Musikalartistutbildning/SMU (Base23). Som sångare jobbar Anders i båda världarna av sång (klassiska och i popvärlden) via Melodifestivalen (2006 med gruppen Elysion) körat till svenska artister såsom Carola, Sonja Aldén m.fl.  Anders har släppt soloplattor i eget namn och håller på med låtar till nytt album i skrivande stund samt medlem i gruppen MaJoy som släppt ett antal plattor. Sjunger konserter i alla möjliga och omöjliga former, romanskonserter, konserter med orkester, kyrkomusik. Anders älskar sång och hans ledord är: Tekniken in i praktiken.