Kronobergskören

 

Välkomna till en kör där glädjen står i fokus. Du är varmt välkommen om Du har en körvana eller om Du är nybörjare men vill känna gemenskap via körsång.

Vi kommer jobba med rösten, sångtekniken och sjungandet. Ibland kommer det några gäster för att förgylla vår stund tillsammans och vi får njuta.

Sång är fantastiskt!

Varmt välkomna önskar

Anders Mårtensson

Kronobergskören kommer att ges som en kurs med kursavgift hösten 2023 och våren 2024. Ansökan sker dock termin för termin. Den som får en plats hösten 2023 behåller den även 2024 om så önskas.

Kursupplägg hösten 2023

Sångundervisningen sker fredagar 10.00 – 13.30, 15 september – 15 december 2023.

Omfattning: 12 tillfällen* (ingen undervisning under höstlovet v.44)

Förmiddagskaffe 9.30 – 10.00

Lunch 11.50-12.30

*om kursledaren blir sjuk vid något tillfälle erbjuds kompensation vid annat tillfälle.

Kursstart: 15 september 2023

Undervisningen sker i vår kapell.

Sista ansökningsdag är 31 maj 2022. Därefter går det bra att söka till eventuella lediga platser.

Om det finns fler sökande än platser görs antagningen i följande ordning.

  1. Nya deltagare som inte gått en seniorkurs hos oss under 2021 – 22.
  2. Deltagare på Seniorkurser hos oss under 2021 – 22.  Skulle det finnas fler sökande än platser sker lottning.

Ansökan hösten 2023

Sista ansökningsdag är 30 augusti 2023, men anmäl er så snart som möjligt då kursen har högst söktryck. Därefter går det bra att söka till eventuella lediga platser.

Kostnader för kursen höstterminen 2023

Kursavgiften är 2 000 kr (inkl moms) för undervisningen höstterminen 2023.

Lunch och kaffe i samband med undervisningen 1 500 kr (inkl moms). För att hålla nere kostnaden har bl a julbordet tagits bort från den obligatoriska avgiften.

En materialavgift för vissa gemensamma kostnader på 400 kr (inkl moms) och en kostnad för eventuell studieresa som vi planerar genomföra tillkommer också.

Du betalar en avgift på 300 kr inför kursstart för att bekräfta din plats när du blivit antagen (återbetalas ej vid återbud).

Kostnaden för kursen och måltiderna faktureras i sin helhet i september.

Kostnader för kursen hösten 2023

Undervisningen är kostnadsfri, det du betalar för är:

Lunch och kaffe under skoldagarna 2 100 kr.

Därför har vi obligatoriska måltider

En materialavgift för vissa gemensamma kostnader på 400 kr och en kostnad för eventuella resor tillkommer också.

Du betalar en avgift på 300 kr inför kursstart för att bekräfta din plats när du blivit antagen. Avgiften är en förskottsbetalning för kosten (återbetalas ej vid återbud).

Lärare

 

Anders Mårtensson

Sånglärare och frilanssångare. Bosatt i Väckelsång (ute på landet i en gammal släktgård) tillsammans med sambo och hund.
Utbildad på Kgl Musikhögskolan i Sthlm samt Operastudion på Gbg-Operan. Läst metodik och pedagogik vid Malmö Musikhögskola.
Medverkat i Melodifestivalen. samt spelat in soloskivor och körat till olika artister såsom Carola, Sonja Aldén, Charlotte Perelli m.fl.
Undervisar i sång på S:t Sigfrids Folkhögskola samt Kulturskolan i Växjö. Driver även Studio MårtenSång där jag undervisar privat.
Utbildning Kammarmusikerutbildningen- klassisk sång vid Kungliga musikhögskolan. Operastudion vid Göteborgsoperan samt sångpedagogik vid Musikhögskolan i Malmö.  Lite om Anders har de senaste 10 åren undervisat vid Musikergymnasiet Rytmus i Stockholm samt Stockholm Musikalartistutbildning/SMU (Base23). Som sångare jobbar Anders i båda världarna av sång (klassiska och i popvärlden) via Melodifestivalen (2006 med gruppen Elysion) körat till svenska artister såsom Carola, Sonja Aldén m.fl.  Anders har släppt soloplattor i eget namn och håller på med låtar till nytt album i skrivande stund samt medlem i gruppen MaJoy som släppt ett antal plattor. Sjunger konserter i alla möjliga och omöjliga former, romanskonserter, konserter med orkester, kyrkomusik. Anders älskar sång och hans ledord är: Tekniken in i praktiken.