Utställningar

Utställningen Växelverkan 2 presenterar 15 konstnärer med anknytning till Kronobergs konstskola – en utbildning med inriktning på konst på S:t Sigfrids folkhögskola, strax norr om Växjö.

Projekt

Varje år har vi ett projekt där eleverna får prova att göra arbeten i något offentligt rum.? Vi har bla gjort nedslag runt om i Växjö centrum med olika former av installationer som på något sätt kommenterar staden.

Ett annat projekt var att eleverna under en veckas tid arbetade platsspecifikt med ett projekt kallat ”roa och oroa”. På olika platser inom skolans område presenterar eleverna sina verk. (se bilder nedan).

Klicka på bilderna för större format.

Resor

Berlin

På våren åker vi på en studieresa. De senaste åren har vi åkt till Berlin, en av europas konstmetropoler. Där kan man besöka den stora Konsthallen Berliner Bahnhaupt samt ett antal gallerier i centrum.

Klicka på bilderna för bildspel.

Stockholm

Varje år åker vi till Stockholm och besöker Konstfackskolan och kungliga Konsthögskolan på deras öppethus kväll. Vi träffar gamla S:t Sigfrids elever och tittar på aktuella utställningar.

Klicka på bilderna för bildspel.

Wanås skulpturpark

Under året gör vi ett antal endagars studieresor till närliggande museer och konsthallar där i bland Lousianna, Danmark, Kalmar Konstmuseum, Borås Konstmuseum, Dunkerkulturhus Helsingborg, Växjö Konsthall.

Klicka på bilderna för bildspel.

Tidigare utställningar

I maj månad har årskurs 2 sin årliga avgångsutställning i Växjö Konsthall. Där visar eleverna det gångna årets arbeten som måleri, teckning, grafik, video, skulptur.
På bilderna nedan ser du hur eleverna hade byggt upp sina ateljéplatser och visar därigenom den process som ligger bakom de färdiga verken. 

Kontinuerligt visar eleverna sina arbeten vid skolans utställningsyta.

Klicka på bilderna för bildspel.