Vi söker folkhögskollärare

Ämneskompetenser: matematik, engelska och svenska.

Om oss

Vi står inför en generationsväxling här på skolan och söker nu två nya kollegor. Vi är ett litet arbetslag där vi alla arbetar tätt tillsammans för att på bästa sätt skapa en trygg och stimulerande bildningsmiljö för våra kursdeltagare. Här möter vi människor med skiftande studiebakgrund, med olika behov av stöd, i en stor åldersspridning och från världens alla hörn.

I vårt arbetslag arbetar vi ämnesintegrerat och tematiskt. Vi planerar och examinerar arbetsområdena tillsammans och har delvis även lektionspassen tillsammans i par. Vårt mål är att kursdeltagarna ska uppnå grundskole- och gymnasiekompetens och för att lyckas med detta vill vi skapa en varm och respektfull lärandemiljö där kursdeltagarna kan växa utifrån vilka de är. Vi vill väcka en nyfikenhet inför nya perspektiv och kunskaper som ger kursdeltagarna förmågor och färdigheter att klara vidare studier och bli delaktiga och ansvarstagande samhällsmedborgare.

Bakgrund

Vi söker dig som har antingen en folkhögskolelärarutbildning eller är utbildad med behörighet för grundskolans senare del och/eller gymnasiet. Vi söker flera ämneskompetenser men ser helst att du har en eller flera av följande: matematik, engelska och svenska. Vi söker dig som är positiv, engagerad och lösningsorienterad. En som gillar att arbeta tillsammans med andra.

För att trivas i rollen som folkhögskollärare hos oss tror vi att du behöver vara en trygg person som gillar att engagera och stötta andra. Att du gillar att tillsammans med kollegor kreativt och flexibelt planera och genomföra kurser. Att du är öppen för att pröva olika metoder och former för att på bästa sätt möta kursdeltagarna. Att du känner dig bekväm i att undervisa med ditt ämne och inte i.

Du kommer i din roll som lärare här få möjligheten att arbeta i en vacker och rofylld miljö, där Helgasjön, Kronobergs slottsruin och Kungsgården är våra närmaste grannar. Det är en kreativ och spännande bildningsmiljö där variationen av kurser är stor, och där vi möts och samverkar över kursgränserna. Du kommer få arbeta i trivsamma lokaler som erbjuder stora möjligheter att variera kursupplägget. Du kommer också få ta del av och vara delaktig i våra många traditioner och högtider som vi följer under läsåret.

 

Om tjänsten

Tjänsterna är tillsvidareanställningar och ferielönetjänster med tillträde 14 augusti 2023. Möjlighet till deltid finns. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

B-körkort erfordras.

Ansökan

Du ansöker genom att skicka ditt CV och personligt brev till  rekrytering@sigfrid.se senast den 12 mars. I brevet beskriver du vad som gör dig intresserad av tjänsten.

Löpande urval sker och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten kontaktar du linjeledaren viktor.almqvist@sigfrid.se.

 

Välkommen med din ansökan!