Konfirmationslägret 2022 är fulltecknat. Men det går att ställa sig som reserv.

Konfirmationsläger

Konfirmationstiden är en tid då du tillsammans med andra får fundera och prata om frågor som är viktiga för oss. Har jorden en framtid? Vad händer när jag dör? Finns det en Gud? Bryr sig Gud? Det ges stort utrymme för denna typ av samtal och diskussioner.

Vi har alla erfarenheter av livet och av funderingar över meningen. Under
konfirmationstiden får vi möjlighet att mötas för att tala om vad det innebär att vara människa i vår värld, så som den nu ser ut.

Vi vill att konfirmationslägret blir en tid i ditt liv då du känner att du får växa som människa och i din tro. Under en helg på våren och tre härliga sommarveckor i fantastiska omgivningar pratar vi om det som är riktigt viktigt. Vi badar och paddlar kanot, vandrar och beger oss på hajk med övernattning. Vi samlas i vårt underbara kapell och lär känna varandra på djupet.

Anmäl dig gärna i god tid! Gärna flera år innan det är dags då det till många år är kö. Men det finns ofta reservplatser så tveka inte att anmäla dig även om du ska konfirmera dig nästa år. Inskrivningen till konfirmationsläger äger rum en söndag i oktober med samling på Kronoberg för ungdomarna med sina familjer.

Mer information

Skolpräst, från augusti 2021
Karin Sundmark
karin.sundmark@svenskakyrkan.se

Karin börjar hos oss augusti 2021. Frågor kring vår kyrkliga verksamhet besvaras av vår diakon Mimmi Lind, diakon@sigfrid.se

Ansök till konfirmationsläger

Du ansöker till konfirmationslägret genom att fylla i ansökan och skicka in det till oss.

Du ska gå i årskurs 8 under det året som konfirmationsundervisningen sker på vår folkhögskola. Om du börjat skolan ett år tidigare eller senare tas en diskussion med stiftets konfirmationsansvarige innan undantag görs.

Konfirmationslägret 2022 är fulltecknat. Men det går att ställa sig som reserv.

Frågor om ansökan?
Kontakta vår skolexpedition

Helene Lindgren
skolexp@sigfrid.se
0470-72 40 82

Tider och kostnad

Kostnader 2021

Kostnaden för lägret är 16 450 kronor. I avgiften igår både förträff, läger och nytt för 2021 även återträff.

För konfirmand som är medlem i Svenska kyrkan och skriven i Sverige avgår 8 350 kr genom clearing med hemförsamlingen (under förutsättning att konfirmationen fullföljs). Lägerkostnaden blir då 8 100 kr.

Anmälningsavgiften är 700 kronor och resterande avgift faktureras i maj 2021.

Tider för konfirmationslägret 2021

Obligatorisk förhelg 26- 28 mars 2021.
Lägret pågår under tiden söndag 13/6- lördag 3/7 2021

Avslutningsmiddag 2/7 2021
Konfirmation lördagen den 3/7 2021