Konfirmationsläger

Konfirmationstiden är en tid då du tillsammans med andra får fundera och prata om frågor som är viktiga för oss. Har jorden en framtid? Vad händer när jag dör? Finns det en Gud? Bryr sig Gud? Det ges stort utrymme för denna typ av samtal och diskussioner.

Vi har alla erfarenheter av livet och av funderingar över meningen. Under
konfirmationstiden får vi möjlighet att mötas för att tala om vad det innebär att vara människa i vår värld, så som den nu ser ut.

Vi vill att konfirmationslägret blir en tid i ditt liv då du känner att du får växa som människa och i din tro. Under en helg på våren och tre härliga sommarveckor i fantastiska omgivningar pratar vi om det som är riktigt viktigt. Vi badar och paddlar kanot, vandrar och beger oss på hajk med övernattning. Vi samlas i vårt underbara kapell och lär känna varandra på djupet.

Anmäl dig gärna i god tid! Gärna flera år innan det är dags då det till många år är kö. Men det finns ofta reservplatser så tveka inte att anmäla dig även om du ska konfirmera dig nästa år. Inskrivningen till konfirmationsläger äger rum en söndag i oktober med samling på Kronoberg för ungdomarna med sina familjer.

Mer information

Jacob Hartman
Skolpräst

Jacob Hartman är stiftsadjunkt med fokus på rekrytering av ungdomar.

Kontakta Jacob

jacob.hartman@svenskakyrkan.se

Ansök till konfirmationsläger

Anmälan till lägret 2019 senast 31 augusti 2018, men det kan finnas platser kvar – tveka inte att höra av er till oss!

Du ansöker till vårt konfirmationsläger genom att skicka in ansökan till oss. Om vi får fler ansökningar än platser tillämpar vi kösystem. 

Välkommen till sommarens konfirmationsläger på Kronoberg!

Frågor om ansökan?
Kontakta vår skolexpedition

Helene Lindgren
skolexp@sigfrid.se
0470-72 40 82

Tider och kostnad

Kostnader 2019

Kostnaden för lägret är 14 900 kronor.

För konfirmand som är medlem i Svenska kyrkan och skriven i Sverige avgår 7 530 kr genom clearing med hemförsamlingen (under förutsättning att konfirmationen fullföljs). Lägerkostnaden blir då 7 370 kr.

Anmälningsavgiften är 700 kronor och resterande avgift faktureras i maj 2019.

 

 

Tider för konfirmationslägret 2019

Obligatorisk förhelg 5-7 april 2019
Lägret pågår under tiden söndag 16/6- lördag 6/7 2019

Avslutningsmiddag 5/7 2019
Konfirmation i Växjö domkyrka lördagen den 6/7 2019