Kock med socialt engagemang


S:t Sigfrids folkhögskola söker en kock med socialt engagemang 75 – 100 %.

Om oss

S:t Sigfrids folkhögskola ligger naturskönt intill Helgasjön på Kronobergsområdet i Växjö. Vi har som mål att skapa en varm och välkomnande miljö där alla kan växa både i kunskap och som människor. Folkbildning handlar om alla människors livslånga rätt att fritt söka efter kunskap. Att lära tillsammans, av och med varandra. Hos oss studerar runt 200 deltagare i olika åldrar, varav ett drygt 70-tal bor på skolans internat eftersom många av våra utbildningar är riksrekryterande. Vi har också en konferensanläggning för dagkonferenser för företag och organisationer.

Vi söker dig som är social och har ett stort engagemang både för mat och människor till en tjänst som kock med internatansvar.

Beskrivning av tjänsten

På vår folkhögskola har måltiden och måltidsgemenskapen en central plats. Den största delen av tjänsten är som kock. Tillsammans med de andra kockarna och serveringspersonalen få du vara med att driva och utveckla vårt kök och måltidsupplevelsen för våra deltagare och konferensgäster. I vårt kök lagar vi mat från grunden och vi använder närodlade råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Vi har lång erfarenhet av specialkost och vegetariska rätter. Under terminstid lagar vi lunch för runt 170 deltagare. Utöver detta har vi konferensgäster och andra kursdeltagare vid olika tillfällen.

En mindre del av tjänsten innebär samordningsansvar för skolans internat tillsammans med ett team bestående av kurator, vaktmästare, städledare och skolledning. På varje internathus finns det boende som fungerar som husvärdar för att skapa trivsel och ordning. Det finns en aktivitetsgrupp där även idrottsläraren ingår. Alla som bor på internatet är över 18 år.

Det huvudsakliga arbetet sker dagtid men viss tjänstgöring under kvällar och helger förekommer.

Bakgrund

Vi söker dig som är kreativ kock, gärna med erfarenhet av storkök. Vi vill att du har kompetens kring vegetarisk mat, specialkost och matallergier. Du är driven, ansvarstagande och har god samarbetsförmåga. För arbetet med internatet är förmågan till samarbete och kommunikation väsentlig. Du har lätt för att möta och kommunicera med studerande, medarbetare och konferensgäster. Du kommer få en internutbildning för de specifika kunskaper som krävs för uppgiften.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och intresse för vår verksamhet.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75 – 100 %, med tillträde så snart som möjligt. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

B-körkort erfordras.

Ansökan

Du ansöker genom att skicka ditt CV och personligt brev till  rekrytering@sigfrid.se senast den 20 september. I brevet beskriver du vad som gör dig intresserad av tjänsten.

Vi kommer påbörja rekryteringsprocessen under ansökningstidens gång.

Har du frågor kan du maila vår kökschef Therése Zander therese.zander@sigfrid.se eller rektor Jonas Fager rektor@sigfrid.se för att bestämma tid för ett samtal.

Facklig företrädare är Marita Nilsson, Vision, administration@sigfrid.se.