Om oss

S:t Sigfrids folkhögskola ligger naturskönt intill Helgasjön på Kronobergsområdet i Växjö. Vi har som mål att skapa en varm och välkomnande miljö där alla kan växa både i kunskap och som människor. Folkbildning handlar om alla människors livslånga rätt att fritt söka efter kunskap. Att lära tillsammans, av och med varandra. Hos oss studerar runt 200 deltagare i olika åldrar, varav ett drygt 70-tal bor på skolans internat eftersom många av våra utbildningar är riksrekryterande. Vi har också en konferensanläggning för dagkonferenser för företag och organisationer.

Vi söker dig som har ett stort engagemang både för mat och människor till en tjänst som köksansvarig kock.

Beskrivning av tjänsten

På vår folkhögskola har måltiden och måltidsgemenskapen en central plats. Tillsammans med de andra kockarna och serveringspersonalen leder du arbetet med att driva och utveckla vårt kök och måltidsupplevelsen för våra deltagare och konferensgäster. I vårt kök lagar vi mat från grunden och vi använder närodlade råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Vi har lång erfarenhet av specialkost och vegetariska rätter. Under terminstid lagar vi lunch för runt 170 deltagare. Utöver detta har vi konferensgäster och andra kursdeltagare vid olika tillfällen.

Den största delen av tjänsten är som kock. En del av tjänsten innebär verksamhetsansvar för köket och serveringen. I uppgifterna ingår att utveckla verksamheten, planering av matsedel, schemaläggning och livsmedelsinköp. Du har budgetansvar tillsammans med skolledningen och ansvarar för egenkontrollen.

Det huvudsakliga arbetet sker dagtid, men viss tjänstgöring under kvällar och helger förekommer.

Bakgrund

Vi söker dig som är kreativ kock med erfarenhet av restaurang eller storkök. Vi vill att du har erfarenhet kring vegetarisk mat, specialkost och matallergier. Du är driven, ansvarstagande och har god samarbetsförmåga. Du har lätt för att möta och kommunicera med studerande, medarbetare och konferensgäster.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och intresse för vår verksamhet.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %, med tillträde så snart som möjligt. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

B-körkort erfordras.

Ansökan

Du ansöker genom att skicka ditt CV och personligt brev till  rekrytering@sigfrid.se senast den 20 februari. I brevet beskriver du vad som gör dig intresserad av tjänsten.

Löpande urval sker och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor mailar du ditt namn och mobilnummer/e-post till rekrytering@sigfrid.se för att bestämma tid för samtal.