Vandring och samtal

Vandring, möten och samtal är temat för höstens seniorkurs. Efter mer än ett år av distansering och digitala möten kan vi se fram emot att få träffas på plats igen.

Vi planerar för en kurs där vi under första halvan av terminen kommer, med vandringen som form, få fördjupa kunskapen och dela erfarenheten kring att antal olika teman. Det kan handla om språkvandring, konstvandring, citatvandring, soundwalk, stadsvandring, vandring med frälsarkransen som tema eller hantverket i fokus.

Under andra halvan av terminen står kulturmöten i centrum. Genom samarbetet med några av folkhögskolans kurser får knyta nya vänskapsband och uppleva både igenkänning och nya insikter.

Vad händer i dig när du möter människor med en annan kulturell bakgrund än din egen? Blir du intresserad eller lite avvaktande? Vill du öka din förståelse för hur vår identitet – som folk, nation och individ – formats och fortsätter att formas? Vi tror att kunskaper om kulturella processer är viktiga för att vi ska kunna förstå våra liv och vår samtid och därigenom kunna bygga en trygg grund för framtiden.

 

Om vandringar

Vandringarna kommer vara tematiska och du bör kunna går i varierad terräng. Vi anpassar upplägget efter målgruppen för denna kurs. Kaffe och lunch är en integrerad del i kursen.

 

Detaljerat schema presenteras i tid innan kursstart, och anpassas till hur många som anmäldes sig till kursen. Du kommer få träffa ett flertal av folkhögskolans lärare på allmän och särskild kurs.

Välkommen med din ansökan nu!

Kursupplägg

Vi läser en dag i veckan under hösten 2021, tisdagar 8.30-13.00.

Kursen startar 31 augusti (framflyttat 1 vecka) och avslutas den 21 december 2021.

Höstlov v.44.

Linjeledare

Viktor Almqvist,

Har du frågor om kursen, kontakta Viktor: viktor.almqvist@sigfrid.se

Lärare

Du kommer få träffa flera av folkhögskolans lärare på allmän och särskild kurs.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 9 augusti 2021. Därefter går det bra att söka till återbudsplatser eller om det finns lediga platser.

Finns det fler sökanden än antalet platser görs urvalet genom lottning.

Ansökan till hösten 2021

Kostnader för kursen

Undervisningen är kostnadsfri, det du betalar för är:

Lunch och kaffe under kursdagarna 2 080 kr för hela höstterminen 2021

Därför har vi obligatoriska måltider

En serviceavgift på 250 kr och kostnad för eventuella kursmaterial och resor tillkommer.

Du betalar en avgift på 300 kr inför kursstart för att bekräfta din plats när Du blivit antagen. Avgiften är en förskottsbetalning för kosten (återbetalas ej vid återbud).