Situationen med Corona gör att kursen skjuts på framtiden. Vi kommer återkomma med information om när kursen kan starta igen. Vi kommer också maila er som sökt kursen när ansökan öppnar igen och då får ni välja om ni vill stå kvar som sökande eller ej.

SKRIVARKURS

Känner du en lust att få berätta historier från ditt liv? Eller älskar du att fantisera och hitta på? Har du skrivit hela ditt liv, eller känner du dig sugen på att börja? I vilket fall som helst så är detta kursen för dig.

Vi kommer att prova på olika sätt att skriva, vi snuddar vid olika genrer. Vi använder skrivövningar som metod för att dra igång skrivandets process men det kommer också finnas utrymme att fortsätta skrivandet åt det håll man själv vill.

Målet är att runda alla de barriärer man så lätt kan sätta upp för sig själv. Vi strävar efter att sätta oss över rätt och fel, regler och rädsla och istället uppmuntra lusten.

Kursen handlar också om att vara en läsare och bli varandras läsare. Vi kommer läsa utgiven litteratur men också varandras texter. En viktig premiss är att vi alltid låter samtalet vara överordnat diskussionen.

Varmt Välkomna!

Kurstider hösten 2020

25 augusti – 18 december

Undervisning på folkhögskolan 1 dag i veckan (tisdagar), dessutom eget skrivande mellan samlingarna.

Kursdeltagarna har möjlighet att delta vid skolans högtider.

Kostnader

Som deltagare betalar du för kost 2300 kr, serviceavgift 250 kr,.

Kostnader för ev litteratur.

Anmälan

Klicka på ”Ansökan” här nedanför och fyll i alla uppgifter där. Sista anmälningsdag är 15 maj.

Kontakt

Har du frågor om kursen, kontakta Helene på vår skolexpedition:  skolexp@sigfrid.se

Lärare

Stina Tobiasson, m fl

Om Stina

Jag har skrivit så länge jag kan minnas. Att skriva är fruktansvärt och underbart, och allt där emellan. Men framförallt är det ett behov i mig som måste få ta plats. Det är min ventil.
Jag har studerat litteraturvetenskap och etnologi, läst på Lunds universitets Författarskola och slutligen på Sveriges enda skrivpedagogutbildning i Skurup.
Jag ser fram emot att följa din resa in i skrivandets rum.

Ansökan – ansökan ej möjlig nu.