Den bärande rösten

Den bärande rösten

Rösten har näst efter kroppsspråket den största betydelsen i kommunikationen människor emellan. Varje människa är betjänt av att hitta sin egen fria röst, med alla dess variations- och uttrycksmöjligheter.

Inte minst gäller detta människor som ska arbeta mycket med andra människor – möjligheten att väcka intresse och förtroende växer med ett frigjort kroppsspråk och en frigjord röst.

Men framför allt handlar det om att förebygga besvär i form av känslor av torrhet eller trötthet i strupen, vilket drabbar många människor som använder rösten mycket. Eller med andra ord – att lära sig höras utan att man får slita ont. Att lära sig god röstekonomi är viktigt för varje människa som använder rösten i yrket.

 

Kursupplägg

Kursen Den bärande rösten innehåller föreläsningar om röstens anatomi och psykologi, aerodynamik, akustik, framträdandeteknik, röstträning i grupp och enskilt under lärarhandledning, avspänningsövning och kroppskännedom. Rösten dokumenteras på inspelning före och efter kursen och ger kursdeltagaren möjlighet att fortsätta träningen på egen hand.

 

Kurstider VT 2020

Kursen är på deltid och på distans med obligatoriska träffar.

Kurstid: 29 februari- 29 mars 2020

Fysiska träffar: 29 februari- 1 mars + 28- 29 mars 2020

Egen övning/ uppgifter mellan träffarna.

 

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri. Kurdeltagaren betalar för måltider och eventuellt kursmaterial.

Måltiderna är obligatoriska under de fysiska träffarna.

Kostnad för måltiderna (fm-kaffe, lunch, em-kaffe) är 850 kronor för alla fyra tillfällena. Återbetalas ej vid återbud eller avbrott.

Minsta deltagarantal är 10 personer för att kursen ska genomföras.

 

Boende

Det finns möjlighet att bo i enkelt rum på skolan. Lakan och handduk ingår. Pris: 210 kr per natt.

 

Ansökan

Ansökan ska vara inne senast 24 januari.

Lärare

Hans Linden