Huvudlärare, Kronobergs konstskola, sökes

Inriktning mot skulptur/installation,  60 – 70 %

Kronoberg konstskola är en 2-årig konstutbildning inom St Sigfrids folkhögskola i Växjö. Vi befinner oss i ett spännande läge med flera nya medarbetare, en uppbyggnad och utveckling av utbildningen till en aktuell och dynamisk plats för både studerande, utbildare och gästande konstnärer. Folkhögskolan erbjuder ett unikt sammanhang med bred kompetens och stora möjligheter.

Vi söker en huvudlärare med fokus på skulptur/installation. I uppdraget ingår att undervisa i grundläggande skulptur, installation och rumslighet, men även andra ämnesområden är meriterande. I tjänsten ingår också att driva olika konstprojekt med de studerande och ett ansvar för kursen, upplägg och dess utveckling tillsammans med den andra huvudläraren, Magni Moss..

Vi söker dig som är utbildad på konsthögskola, är aktiv konstnär och intresserad av att undervisa och arbeta med verksamhetsutveckling. Tjänsten är på deltid för att ge möjlighet till egen konstnärlig verksamhet.

Mer om folkhögskolan

Utifrån en helhetssyn på människan och livet vill vi skapa en plats som inbjuder till möten där kunskap och människor växer. Genom bildning och utbildning vill vi skapa nyfikenhet, öka engagemang och vidga vetande och förståelse av sig själv och världen.

Förutom vår konstutbildning har vi allmän kurs, musikutbildningar, kyrkliga utbildningar, seniorkurser samt kortare kurser. Hos oss studerar runt 200 deltagare i olika åldrar, varav ett drygt 70-tal bor på skolans internat.

Ansökan

Ansök senast  31 mars 2021 genom att skicka CV, personligt brev och dokumentation på ditt konstnärskap i form av en pdf-fil eller länk till egen hemsida till konst@sigfrid.se.

Mer om tjänsten

Tjänsten omfattning är 60 – 70 % och tar sin början 10 augusti 2021.

Frågor om tjänsten?

Har du frågor om tjänsten så är du välkommen att höra av dig till oss via konst@sigfrid.se.

Facklig kontaktperson
Förbundet folkhögskolelärarna, Viktor Almqvist viktor.almqvist@sigfrid.se.